Termeni și Condiții

Magazinul online magazin.rxf.ro, denumit in continuare magazin.rxf.ro, este detinut si administrat de societatea DAMAH STREAMING & ENTERTAINMENT S.R.L., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 44497972, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J08/1824/2021 ,  cu sediul în Braşov, Strada Carpaților, nr. 60, Județ Braşov

Tel: -  / -; ; E-mail: [email protected].

Definitii:

UTILIZATOR – orice persoana care viziteaza magazinul online magazin.rxf.ro.

CONT – serviciul Electronic, identificat prin nume de utilizator (sau email) şi Parolă introdusă de Utilizator, resurse colectate de sistemul informatic al Vanzătorului, permițând Utilizatorului să utilizeze functionalitatile suplimentare. Utilizatorul obține accesul la Cont cu ajutorul numelui de utilizator și Parolei. Clientul se conectează în Contul său după înregistrarea în magazinul online. Contul permite stocarea informațiilor de adresă pentru produsele expediate, urmărirea starii comenzii, accesarea istoricului comenzilor.  Contul este oferit gratuit pentru o perioadă nedeterminată de timp. Clientul are posibilitatea, în orice moment și fără motiv, să șteargă Contul (anularea Contului) prin trimiterea unei cereri corespunzătoare către Vânzător, în special prin e-mail la: [email protected], sau în scris la adresa: Braşov, Strada Carpaților, nr. 60, Județ Braşov. Crearea contului este necesară pentru a plasa o comandă în cadrul magazin.rxf.ro.

PAROLA – un șir alfanumeric necesar autorizării accesului în Cont, care este stabilit de către Utilizator atunci când crează un Cont. Înregistrarea contului necesită repetarea parolei pentru a detecta și corecta greșelile. Clientul este obligat să păstreze parolele în strictă confidențialitate (nu dezvăluie persoanelor terțe). Vânzătorul oferă Utilizatorului posibilitatea modificării parolei ,adresei de email si a informatiilor personale.

VANZATOR – magazin online, magazin.rxf.ro.

CUMPARATOR – persoana fizica/persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont pe site  si efectueaza o Comanda.

COS – un serviciu oferit oricărui client care utilizează magazinul online pentru a-i permite plasarea Comenzii pentru unul sau mai multe produse, vizualizarea unui rezumat al prețurilor produselor și al tuturor produselor împreună (inclusiv eventuale costuri de expediere). Coșul de cumpărături colectează ofertele depuse de Cumparator pentru încheierea contractului de vânzare. Utilizarea Coșului începe în momentul în care clientul adaugă primul produsul în coș.COMANDA – declarația voinței Utilizatorului care-și exprimă dorința directă de incheiere a unui Contract de Vânzare la distanță prin intermediul comunicării la distanță, specificând produsele pentru care Cumparatorul depune oferta de incheiere a Contractului precum și datele Cumparatorului necesare pentru încheierea și executarea Contractului de vânzare. Prin aceasta declaratie, Cumparatorul isi exprima intentia de a achizitiona anumite produse si de a face plata acestora.

CONTRACT – reprezinta o COMANDA confirmata de catre magazin.rxf.ro , prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Cumparatorului produsele, iar Cumparatorul este de acord efectueze plata acestora.

OPINII – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Rating sau a unui alt comentariu.

NEWSLETTER – serviciu electronic de distribuţie oferit de Vanzator prin intermediul e-mailului cu acordul clar al utilizatorului care permite tuturor utilizatorilor obţinerea automată de la Vanzator a buletinelor periodice care cuprind informații despre produse, noutăţi și promoții. Serviciul Electronic Newsletter este oferit gratuit pe termen nelimitat. Clientul are posibilitatea în orice moment, fără a oferi explicaţii, să renunţe la serviciul Newsletter , transmitand cerere pe [email protected].

Drepturi de autor Continutul site-ului magazin.rxf.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica WEB si alte date – reprezinta proprietatea DAMAH STREAMING & ENTERTAINMENT S.R.L. si a furnizorilor sai. Folosirea fara acordul DAMAH STREAMING & ENTERTAINMENT S.R.L. a elementelor enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Politica de vanzare

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator, dupa inregistrarea lui. Aceasta inregistrare trebuie efectuata cu o adresa de email valida.  Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “[email protected]” din site.

Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Prin finalizarea comenzii, clientul declara in mod expres ca este de acord ca un reprezentant magazin.rxf.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/ telefon). Vânzătorul se străduiește să asigure disponibilitatea tuturor produselor și să realizeze Contractul de vânzare cumpărare. În caz de imposibilitate precum și în alte situații definite de lege, pot fi aplicate normele Codului Civil în special în ceea ce privește obligația de returnare imediată a beneficiilor în favoarea Consumatorului.

Pretul final platit de Cumparator este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie (daca clientul nu opteaza pentru ridicare din magazin). Cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente sunt detaliate pe site inainte de plasarea Comenzii de catre Cumparator. Toate preturile aferente produselor magazin.rxf.ro sunt exprimate in lei si contin T.V.A.

Pentru Cumparatorii care au Cont creat, Vânzătorul ofera suplimentar, gratuit următoarele servicii prin intermediul magazin.rxf.ro:

  • menținerea sesiunii Cumparatorului prin logarea de către acesta în Cont
  • stocarea și punerea la dispoziția Cumparatorului prin intermediul Contului a istoricului Comenzilor;

Politica de confidentialitate

magazin.rxf.ro se angajeaza sa respecte cu strictete confidentialitatea si sa nu transmita catre terti datele personale ale utilizatorilor.

Prin completarea formularului de comanda de pe site, Utilizatorul isi manifesta acordul ca numele si datele personale sa fie stocate in baza de date a Vanzatorului. magazin.rxf.ro isi rezerva dreptul de a prelucra si utiliza informatiile mai sus mentionate, pentru actiuni de marketing si publicitate, fara alte obligatii si plati ulterioare fata de persoana Utilizatorului.

Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, magazin.rxf.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de utilizatori.

magazin.rxf.ro nu incurajeaza SPAM-ul, nu comercializeaza, nu ofera si nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe magazin.rxf.ro, va primi comunicari comerciale din partea magazin.rxf.ro doar in masura in care si-a dat consimtamantul expres, selectand optiunea corespunzatoare. Furnizarea datelor personale de către Utilizator este voluntară, dar necesara pentru crearea Contului, utilizarea anumitor servicii electronice sau pentru încheierea Contractului de Vânzare.

Vânzătorul aplică măsurile tehnice și organizatorice corespunzătoare în vederea protejării datelor personale procesate.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Cumparatorilor privind situatia contului lor de pe magazin.rxf.ro, informarea Cumparatorilor privind Comenzile.

Utilizatorul are dreptul accesului la conţinutul datelor sale şi posibilitatea corectării acestora. Datele personale pot fi corectate sau șterse după logarea în prealabil în Contul de Utilizator sau în cazul Utilizatorilor neînregistrați, Utilizatorul poate realiza modificarea sau ștergerea datelor proprii trimițând Vânzătorului o solicitare în acest sens. Explicații suplimentare privind protecția datelor cu caracter personal pot fi consultate în secțiunea Cookies de pe magazin.rxf.ro.

În cazul unui atac cibernetic care afectează datele stocate ale utilizatorilor, vom lua toate măsurile necesare pentru documentarea incidentului și remedierea lui, și vom informa utilizatorii în maximum 72 de ore de la producere.

magazin.rxf.ro asigura transparența totală a procesului sau de gestiune a datelor personale, atât pentru utilizatori cât și pentru autoritățile naționale ale Uniunii Europene

Comanda

Cumparatorul poate efectua Comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata ramburs. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. In cazul in care un produs comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Cumparatorul asupra acestui fapt.

Facturare – plati

Pretul si metoda de expediere sunt specificate pe email, in urma comenzii efectuate de Cumparator pe site. Vanzatorul va emite catre Client impreuna cu produsele comandate si o factura pentru produsele comandate , obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a comenzilor emise pe magazin.rxf.ro, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate doreste.  Facturile vor fi emise prin curier o data cu produsul comandat . Clientul are dreptul de a solicita oricand pe adresa de email [email protected], o copie a facturiilor emise.

Politica de livrare a produselor

In cazul produselor aflate pe stocul nostru in Braşov, acestea vor fi livrate in maxim 48H sau pot fi ridicate de Cumparator, direct de la sediu.

Toate produsele din categoria Outlet se afla pe stocul nostru in  Braşov si vor fi livrate in maxim 48H.

Produsele comandate se livreaza oriunde in tara, prin:

– Curierat rapid, (percepandu-se o taxa fixa de 20 RON/colet , valabila in toate orasele in care aceste firme livreaza);

– Posta Romana (percepandu-se o taxa de transport fixa de 15 RON).

Taxa de transport pentru returnarea unui produs este suportata, dupa caz, de client sau de magazin.rxf.ro.

Politica de retur. Dreptul de retragere

  1. Renuntarea la produsele cumparate fara invocarea vreunui motiv, conform legii comertului la distanta (Ordonanta Guvernului nr. 130/2000):

„Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului. ”Notificarea se va face prin intermediul adresei de e-mail sau prin fax, mentionand numarul comenzii, numele intreg si adresa dumneavoastra precum si codul produselor pe care doriti sa le returnati. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate (fara urme ale utilizarii, in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care le-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur.

  1. Produse care prezinta defecte sau deteriorari in momentul receptiei:

In cazul in care primiti un produs defect, va rugam contactati echipa magazin.rxf.ro (e-mail: [email protected]) pentru a sesiza problema aparuta si a solicita inlocuirea cu un produs nou sau rambursarea contravalorii acestuia. In acest caz, cheltuielile de returnare si, eventual, de expeditie pentru produsul inlocuitor, vor fi suportate de catre magazin.rxf.ro. Va sugeram sa refuzati receptia coletelor care prezinta deteriorari vizibile. Vânzătorul este obligat să înlocuiască produsul defect cu unul fără defecte sau să înlăture defectul într-un timp rezonabil, fără crearea neplăcerilor nejustificate pentru Client potrivit prevederilor Legii 499/2003.

  1. Produse livrate gresit sau care nu corespund specificatiilor de pe site:

Daca primiti un produs care nu corespunde cu specificatiile de pe magazin.rxf.ro, puteti returna produsul pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii acestuia. Daca doriti inlocuirea cu un produs cu o valoare mai mare, veti plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. In acest caz, cheltuielile de returnare si, eventual, de expeditie pentru produsul inlocuitor, vor fi suportate de catre magazin.rxf.ro.

Comentarii

Inscrierea de Rating-uri si Opinii se poate face, de catre Cumparatori, sub descrierea fiecarui produs. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs. Fiecare Cumparator, in momentul inscrierii unei Opinii in sectiunia mentionata, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

 

– sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs , evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

– sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv;

– sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Cumparator;

– sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe site astfel: orice Opinie va fi afisata in sectiunea Opinii;

– sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

– sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs de pe site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse;

– sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

– sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

– sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Opinii care sa contina materiale de natura publicitara;

– sa nu utilizeze Opinia ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unei Opinii se poate adauga si un Rating relevant pentru produsul aferent. Opiniile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului. Astfel, o parere insotita de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general.

Dispute si conflicte

Se doreste rezolvarea pe cale amiabila a oricarei neintelegeri aparute intre magazin.rxf.ro si clienti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu, solutionarea conflictelor fiind de compententa instantelor romanesti.

Raspundere

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului,  Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (nume utilizator si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Termenii si Conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre armura.ro, acestia fiind opozabili  Cumparatorilor de la data afisarii in site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenziilor .